Manhattan

Arcos lanserar sin nya serie Manhattan. Serien kombinerar modern design, högsta styrka och skärpa med perfekt ergonomi. Med sin mångsidighet i köket är Manhattan serien anpassad för de högsta krav för den professionella användaren.

Manhattan är smidd i ett stycke, utan svetsning. Knivens egenskaper och utformning gör den extremt enkel att arbeta med samt att slipa. Arcos eget stål – rostfritt stål ”Nitrum” – ger en mycket bra slitstyrka och ökad skärförmåga.

Manhattan-serien består av ett ergonomiskt handtag som passar perfekt i handen. Handtaget är tillverkat av POM (Polyoxymetylen), ett mycket tåligt material med lång livslängd.  

Manhattan-serien finns i en rad olika modeller (totalt 10), som täcker de flesta behoven för professionell användning, från en 100 mm skalkniv till 130 mm grönsakskniv. Tre storlekar kockknivar (150, 210 och 250 mm), 160 mm urbeningskniv, 200 mm brödkniv; liten och stor filé kniv på 170 mm & 250 mm och avslutningsvis Santoku kniv på 190 mm.